Thomas Braun zoekt medefietsers voor de Gran Fondo New York
Schrijver Thomas Braun, bekend van de boeken ‘Ga toch fietsen!’ en 'Blijven Genieten!' gaat in mei 2015 de Gran Fondo New York fietsen voor het Diabetes Fonds. Zo’n 5.000 deelnemers uit meer dan 70 landen doen mee aan dit jaarlijkse wielerevenement. Braun roept fietsers op om zich aan te sluiten bij zijn team.
Gran Fondo New York, gehouden op zondag 17 mei 2015, is in korte tijd uitgegroeid tot de meest aansprekende wielermarathon van de Verenigde Staten. Jaarlijks fietsen 5.000 deelnemers uit meer dan 70 landen 160 kilometer, met als unieke startlocatie de George Washington Bridge, die speciaal verkeersvrij is gemaakt. Vervolgens gaat de race door prachtige natuurparken, glooiende heuvels en de pittige klim Bear Mountain.
New York, het centrum van de wereld
Thomas Braun: “Ik heb al op meer mooie plekken in de wereld gefietst, maar dit gaat echt een hoogtepunt worden. New York; het centrum van de wereld. De Gran Fondo heeft een prachtig parcours, maar ik doe het vooral voor de tocht over de Washington Bridge. Ik zie het al voor me dat ik straks over die brug fiets – waar normaal gesproken duizenden auto’s rijden – dan over mijn schouder kijk en Manhattan als skyline van New York zie liggen. Dat lijkt me zo onwerkelijk, net alsof je over de maan fietst.”
Fietsen met Thomas Braun
Thomas Braun roept fietsers op om zich bij hem aan te sluiten. “Voor het Diabetes Fonds wil ik graag een team samenstellen van zo’n 20 fietsers. Fanatieke fietsers die ook deze ervaring in New York willen meemaken. Of mensen die – net als ik ooit – hun leven drastisch willen omgooien en gezond willen gaan leven. Fietsen is stap één, wat mij betreft. Gran Fondo is pas half mei, dus dat is nog een haalbaar doel voor iemand die nog nooit heeft gefietst. Met zijn allen gaan we ervoor.”
Meedoen voor het Diabetes Fonds
Braun heeft het Diabetes Fonds omarmd als goed doel waarvoor hij gaat fietsen. “Ik weet van dichtbij hoe groot de impact van diabetes is. Mijn buurjongetje van 9 jaar heeft diabetes. Altijd is hij er mee bezig. Hij moet zichzelf insuline toedienen, in zijn vingers prikken en erbij nadenken wat hij eet of drinkt. Zijn moeder vertelde mij laatst dat hij nooit zomaar een dag met vriendjes of familie weg kan, omdat hij continu in de gaten gehouden moet worden. Gebeurt dat niet, dan kan hij in coma raken. Ik moet er niet aan denken dat hij als hij ouder wordt, last krijgt van de gevolgen van diabetes, zoals blindheid of hartschade. Daarom wil ik meefietsen en een team samenstellen voor het Diabetes Fonds, alle opbrengst gaat naar onderzoek om diabetes een halt toe te roepen.”