Aspergesoep met kip-sesamspiesjes
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 90 minuten
- Aantal personen: 1
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes.
Breng 1 eetlepel olie op smaak met 1 eetlepel sesamzaadjes en peper.
Voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en laat de kipblokjes daarin ca. 1 uur marineren.
Snijd 125 g witte asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Laat de rest van de asperges ca. 5-10 minuten in 200 ml groentebouillon garen. Haal de helft van de asperges uit de pan.
Roer 50 g kwark, naturel, door de soep en laat smelten. Pureer de soep, bestrooi met peper.
Voeg de voorgekookte asperges en kopjes toe en laat ca. 5-7 minuten koken. Breng de soep op smaak met 1 eetlepel citroensap.
Steek de gemarineerde kipblokjes op een satéprikker en braad met de marinade ca. 5-8 minuten flink aan.
Doe de soep in een kom, leg de kip-sesamspies erop en garneer met 1 eetlepel bieslook.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.