Aubergineburgers met groentefrietjes
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Aubergineburgers
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de aubergine, prik er meerdere gaten in zodat de stoom kan ontsnappen. Zet 25 min in de oven.
Fruit ondertussen de ui, gember, peper en knoflook met een beetje olijfolie in de pan. Voeg na 5 min de champignon en paprika toe. Laat nog even meebakken en haal van het vuur af.
Haal het vlees van de aubergine met een vork eruit en voeg vervolgens alle ingrediënten samen tot een massa. Maak er vier mooie burgers van.
Bak de burgers in een pan. Vries 2 burgers in of gebruik als lunch voor de volgende dag.
*Je kunt deze burgers al een dag (of twee) van tevoren maken!
Groentefrietjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de courgette, wortels en paprika’s in reepjes, net als frietjes. Meng de reepjes met wat olijfolie, peper, zout en kruiden naar keuze. Leg ze op een bakplaat en bak +/- 25 minuten af tot de groenten gaar zijn.
Beleg het harde volkoren broodje met de aubergineburger en met wat plakjes komkommer.
Serveer de aubergineburger samen met de groentefrietjes.
Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie