Bieten­carpaccio met pistache­nootjes

Bereiding

Snijd de bieten in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd eveneens in dunne plakjes.

Neem drie bietenschijfjes en twee avocadoschijfjes apart, en snijd uit deze schijfjes een sterrenvorm met behulp van een papieren ster.

Leg drie bietenschijfjes op een bord. Leg op elk schijfje een avocadoschijf. Leg op elke avocadoschijf weer een bietenschijfje en ga zo door totdat je drie kleine torens hebt.

Roer het citroensap met de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing voorzichtig over de bietentorentjes.

Hak de pistachenoten grof met een scherp mes en garneer hiermee de torentjes.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 480 g gekookte bieten (4 grote bieten)
  • 180 g avocado (1 avocado)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 30 g pistachenootjes
  • peper en zout naar smaak

Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 7 g
Vet 17,5 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 6,1 g
Groenten 120 g
Kcal 220
Zout 0,4 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!