Bloemkool-linzensalade met tonijn en ei
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Vis
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Laat het blikje linzen en het blikje tonijn goed uitlekken. Snipper de rode ui, halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie fijn.
Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 7 minuten al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.
Kook het ei in 7 minuten hard.
Schep de linzen met de ui, de tomaatjes, de olijven en de laatste 2 el olijfolie door de rijst. Schep er voorzichtig de tonijn door en breng op smaak met peper en naar wens een beetje zout. Pel het ei en snijd in partjes.
Schep de salade op een schaal en garneer met de partjes ei en de peterselie.