Bloemkoolcouscous met noten-rozijnencrumble
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Was de kikkererwten onder de kraan in een zeef en dep vervolgens droog met keukenpapier.
Doe de pompoen, kikkererwten en ui in een kom. Knijp de knoflook erboven uit en besprenkel met olijfolie extra vierge.
Breng op smaak met de helft van de ras el hanout.
Spreid alles uit op de bakplaat en rooster circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Wel de rozijnen in een kommetje met lauw water. Giet na 5 minuten het water af.
Hak de noten samen met de rozijnen en verse peterselie grof.
Verwarm de noten-rozijnencrumble in een koekenpan en breng op smaak met de rest van de ras el hanout en peper.
Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd klein.
Maal de bloemkool fijn in je keukenmachine (of gebruik een rasp). Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op couscous.
Roerbak de bloemkool 2 minuten in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde pompoen en noten-rozijnencrumble.
Tip: Ook erg lekker met verse abrikozen of pruimen, of met kaneelpoeder.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten