Bloemkoolpizza met ricotta en zalm
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 1
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng in een pan een laagje water aan de kook en snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Rasp deze met een rasp of hak het in een keukenmachine fijn.
Doe de bloemkool in een zeef, hang deze boven het kokende water en stoom deze in 5 minten gaar. Als de bloemkool is afgekoeld doe je deze in een schone theedoek en wring je het goed uit tot de rasp droog is.
Meng met het ei en de kaas en verdeel het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat en maak er speciaal voor Valentijnsdag een hartvorm van.
Bak de pizzabodem 15 - 20 minuten.
Snijd in de tussentijd de courgette in plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes.
Beleg de pizzabodem met de ricotta, courgette en plakjes zalm en bak de pizza met het beleg nog eens 10 minuten in de oven.
Garneer met dille en lente-ui. Eet smakelijk!
Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie