Bloemkoolrijst met groentestoof
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Bereid de groentebouillon door het bouillontablet in het water op te lossen.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Pel de knoflook.
Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui 2 minuten.
Voeg de pastinaak en paprika toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers halverwege de knoflook erboven uit. Voeg de groentebouillon toe en stoof de groenten 10 minuten met de deksel op de pan.
Was de cavolo nero en dep droog. Besprenkel met olijfolie extra vierge, paprikapoeder en (chili)peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster de cavolo nero circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze lichtbruin en crispy is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (pas op dat de cavolo nero daarbij niet verbrandt).
Maal de bloemkool fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst of couscous.
Hak de pinda's klein.
Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak op een middelhoog vuur de bloemkoolrijst in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Schep de pinda's op het laatst door de bloemkoolrijst.
Serveer de bloemkoolrijst met een schep groentestoof en strooi de cavolo nero chips erover.
Tip: Ook heel lekker met verse koriander.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten