Bloemkooltabouleh
- Hoofdgerecht, Suikervrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Giet de kikkererwten af en spoel ze in een vergiet onder de kraan af. Laat goed uitlekken en dep goed droog.
Verhit olie in een pan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze.
Was de tomaten en komkommer, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrooi met komijnpoeder.
Pel en snipper de ui. Fruit de ui 2 minuten in een met olijfolie verhitte pan. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak even mee.
Maak ondertussen de dressing van olijfolie, citroensap en peper. Roer alles goed door elkaar.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak het amandelschaafsel lichtbruin.
Meng de tomaat, komkommer met wat fijngesneden peterselie. Voeg daar ook de bloemkoolrijst en dressing aan toe.
Serveer met de geroosterde kikkererwten en amandelschaafsel.