Boerenkool-pompoenstoof
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de rijst afgedekt opzij.
Snijd de runderbraadworsten in stukjes. Verhit bakolie in een braadpan en bak hierin de stukjes goudbruin. Bak de pompoenblokjes enkele minuten mee. Doe de tomatenstukjes erbij en roer goed door.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en chilivlokken.
Snijd de boerenkool van de nerven en snijd het blad klein. Spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg de boerenkool toe aan de stoof en sudder nog 5 minuten mee.
Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de volkoren basmatirijst ernaast.
Tip: Ook erg lekker met rozijntjes.