Boerenkoolstamppot
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Laat de witte bonen uitlekken.
Breng water aan de kook en kook de knolselderij 10 minuten en de boerenkool 4 minuten. Giet vervolgens af.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak ondertussen de rundertartaar gaar. Kruid met peper.
Voeg de witte bonen toe aan de pan met boerenkool en knolselderij.
Stamp de groenten met een pureestamper. Voeg peper, mosterd en crème fraîche toe en meng.
Serveer de stamppot met de rundertartaar.
Tip 1: Voor een lactosevrije versie kun je de crème fraîche vervangen door crème fraîche op basis van haver. Liever veganistisch? Vervang dan ook de rundertartaar door bijvoorbeeld tempeh uit de oven.
Tip 2: Geen boerenkool beschikbaar? Vervang dan de boerenkool door een andere bladgroente zoals spinazie of andijvie voor een zomerse variant.