Bereiding

Maak de asperges schoon en kook ze gaar. Laat de asperges afkoelen.

Laat de bonen uitlekken.Snijd het stukje ui en de knoflook klein.

Maak een sausje van de olie, de azijn, de ui, de knoflook, peper en een beetje zout en meng dit door de bonen.

Laat dit enige tijd intrekken.

Snijd de asperges en de geroosterde paprika in stukjes. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.

Meng de asperges, paprika en basilicum door de bonen en laat de smaak op een koele plaats nog enige tijd intrekken.

Ingrediënten

  • 250 gram witte of groene asperges
  • 1 kleine pot of blik kidneybeans
  • stukje ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ca. 2 eetlepels azijn
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 8 blaadjes basilicum

Koolhydraten 23 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 10 g
Vezels 10 g
Groente 255 g
Kcal 170
Zout 0,5 g