Bulgur met gegrilde groenten
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met ras el hanout en (chili)peper.
Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten, totdat de de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grillstand op de oven).
Breng water in een grote pan aan de kook voor de volkoren bulgur. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Kook de bulgur in 12 minuten gaar in de groentebouillon, giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren. Schep de gegrilde groenten erdoor.
Pel intussen de ui en snijd in dunne halve ringen.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Meng de hummus in een schaaltje met citroensap en (chili)peper. Pel de knoflook en pers erboven uit.
Serveer de volkoren bulgur met de gegrilde groente, falafelballetjes en hummusdressing.
Tip: Ook erg lekker met een verse chilipeper.