Carpaccio van rode biet

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook.

Kook de bieten afhankelijk van de oogsttijd en de grootte 40 minuten tot 1 uur.

Controleer of de bietjes zacht zijn door er met een scherp mesje in te prikken.

Giet de bieten af, vul de pan met koud water en laat de bieten afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.

Snijd met een mesje het vel van de bieten af en snijd ze in schijfjes.

Beleg 4 borden met eikenbladsla, plakjes rosbief en schijfjes biet.

Rooster de pijnboompitten en strooi deze samen met de kaas over de 4 borden.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 80 g eikenbladsla
  • 200 g rosbief
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • snuf peper en zout

Koolhydraten 3,9 g
waarvan suikers 3 g
Vet 8,4 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 19,4 g
Vezels 1,7 g
Groenten 50 gr
Kcal 172
Zout 0,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!