Champignon-notenragout
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook, voeg de chamoignons toe en kook 5 minuten.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden en in stukken van circa 4 cm. Was de prei in een zeef onder de kraan.
Hak de hazelnoten grof.
Verwarm bakolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op een laag vuur 2 minuten en voeg al roerend met een houten lepel het meel en de kerriepoeder toe. Roer nog eens 3 minuten zodat het meel kan garen.
Schenk dan met kleine beetjes de bouillon van de champignons erbij en blijf goed roeren totdat je een mooie, gladde ragout krijgt. Voeg dan de champignons toe. Vind je de ragout te dik, voeg dan nog een beetje water toe. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper.
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de pan afgedekt opzij.
Verhit bakolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de prei lichtbruin en gaar (5-10 minuten).
Serveer de volkoren basmatirijst met de champignon-notenragout en de gebakken prei ernaast.
Tip: Ook erg lekker met verse peterselie.