Chili sin carne

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af, zet opzij en laat afgedekt nagaren.

Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Was en snijd intussen de venkel in vieren, verwijder de onderkant en uitsteeksels (bewaar wat venkelgroen). Snijd de venkelknol in dunne reepjes.

Verwarm bakolie in een ruime braadpan of koekenpan en bak hierin het vegan gehakt 2 minuten. Voeg de ui en venkel toe en roerbak 2 minuten met het vegan gehakt mee. Roer de tomaat erdoor en pers de knoflook erboven uit.

Laat de bonen uitlekken in een vergiet, spoel af onder de kraan en verwarm mee. Doe ook de cherrytomaten in tomatensaus erbij en laat het geheel 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met cajunkruiden en (chili)peper.

Verdeel de volkoren basmatirijst over de borden en schep de chili sin carne erop. Garneer met wat venkelgroen.

Tip: Houd je van pit? Voeg dan een fijngesneden rode peper toe. Ook erg lekker met verse peterselie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g volkoren basmatirijst 
  • 1 ui 
  • 2 romatomaten 
  • 1 venkel 
  • 180 g vegan gehakt 
  • 2 knoflookteentjes 
  • 360 g bruine bonen 
  • 200 g cherrytomaten in tomatensaus
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 84 g
waarvan suikers 14,8 g
Vet 19,1 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 36,3 g
Vezels 25,4 g
Groente 310 g
Kcal 700
Zout 3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!