Chinese groenterolletjes

Bereiding

Meng de volkorenmeel met de magere melk en 1 ei. Laat het deeg ca. 15 minuten rijzen.

Verhit 2 eetlepels olie portiegewijs en bak na elkaar 2 dunne crêpes, ca. 3 minuten aan beide kanten. Houd de crêpes warm in de oven op 60°C.

Halveer 150 g peultjes, rasp 2 wortelen en bak ca. 2 minuten in het braadvocht. Voeg 100 g shiitake toe en laat nog eens ca. 4 minuten bakken.

Schep er 70 g taugé door en breng op smaak met 1½ eetlepel sojasaus en peper. Verfijn met sambal oelek, 2 eetlepels zoetzure saus en wat gehakte koriander.

Beleg de crêpes met wat groenten en rol op. Serveer met de rest van de groenten.

Ingrediënten

  • 50 g volkorenmeel
  • 50 ml magere melk
  • 1 middelgroot ei   
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 150 g peultjes    
  • 2 middelgrote wortels    
  • 100 g shiitake    
  • 70 g taugé    
  • 1 ½ eetlepel natriumarme sojasaus    
  • peper    
  • sambal oelek    
  • 2 eetlepels zoetzure saus    
  • koriander, gehakte    

Koolhydraten 33,9 g
waarvan suikers 13,2
Vet 13,2 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 11,5 g
Vezels 9,1 g
Groenten 250 g
Kcal 319
Zout 0,5 g