Chinese kool­stamppot met zeewier­balletjes
  • recipe icon Hoofdgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 40 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.

Kook de aardappels gaar in de bouillon, giet af en stamp er een mooie puree van met 1 eetl olijfolie en een scheutje melk.

Snijd de chinese kool en paprika's in reepjes en de geitenkaas in blokjes.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de kool en paprika’s al omscheppend ca. 1 minuut.

Bak de zeewierballetjes goudbruin in 1 eetlepel olie.

Schep de groenten door de aardappelpuree, samen met de hazelnoten en de geitenkaas, warm goed door en serveer met de balletjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 800g aardappels
  • 400 ml (groente) bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g halfvolle melk
  • 1 Chinese kool (350 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g (Hollandse) geitenkaas
  • 300 gram zeewierballetjes 

Koolhydraten 46,8 g
waarvan suikers 4 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 19,8 g
Vezels 10 g
Kcal 570
Zout 2,8 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!