Chinese roerbak­groenten met kip en pinda’s

Bereiding

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom gaar.

Voeg de wokgroente toe aan de hapjespan. Pers de knoflook uit en voeg ook toe.

Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de sambal en azijn toe en breng op smaak met peper.

Verdeel over de borden en garneer met pinda’s.

Tip: Liever een vegetarische versie? Vervang de kip dan door tofu.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g kipreepjes
  • 600 g chinese wokgroente (witte kool,  prei, paprika, taugé)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek (zonder suiker)
  • ½ eetlepel azijn
  • peper naar smaak
  • 30 g ongezouten pinda’s

Koolhydraten 13,9 g
waarvan suikers 10,9 g
Vet 15,3 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 32,4 g
Vezels 18,2 g
Groenten 300 g
Kcal 340
Zout 0,67 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!