Chips van boerenkool
- Hapje, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 10
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
Was de boerenkool en laat dit goed uitlekken, dep het eventueel droog met een theedoek
Meng de boerenkool in een grote schaal met de zonnebloemolie, sojaolie, knoflookpoeder, cayennepeper, peper en zout.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool. Zorg ervoor dat de bladeren elkaar niet bedekken.
Bak de bladeren 10 minuten en zorg ervoor dat ze niet aanbranden.
Tip: varieer met paprika en knoflookteentjes. Mix 1 paprika met 2 teentjes knoflook. Voeg 1 eetlepel sojaolie en 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg een mespuntje zout en peper toe. Drenk de boerenkoolbladeren (hele bladeren) hierin en bak ze 15 minuten in de oven.