Chocolade amandel meringue
- Hapje
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Meringues
Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed de bakplaat met vetvrij bakpapier.
Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom met een handmixer of foodprocessor. Voeg daarna het amandelextract toe totdat er pieken ontstaan.
Vorm met een lepel 12 losse bergjes en plaats deze op de beklede bakplaat. Bestrooi de meringues met de helft van de gehakte amandelen.
Bak de meringues 90 minuten op 100 graden. Laat na het verstrijken van de baktijd de ovendeur op een kier staan. Zo drogen de meringues sneller. Laat de meringues daarna helemaal afkoelen op een rooster in een droge omgeving.
Chocolademousse
Smelt de pure chocolade en klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken.
Spatel (niet meer kloppen) de gesmolten chocolade voorzichtig door de eiwitten. Zet de chocolademousse daarna in de koelkast om op te stijven.
Plaats een meringue op een gebaksbordje. Maak een balletje chocolademousse met een lepel en plaats deze op de meringue. Sluit af met een andere meringue. Herhaal dit voor alle meringues.
Bestrooi met de resterende gehakte amandelen en eventueel wat cacaopoeder.
Tip: Cacao en kaneel geven een zoete smaak aan gerechten zonder dat je suiker hoeft te gebruiken. Denk ook eens aan speculaaskruiden!