Courgetti met gehaktballetjes
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Doe het rundergehakt in een kom en meng met gehaktkruiden en peper. Maak van het gehakt kleine balletjes.
Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar.
Verhit bakolie in een andere pan en roerbak de pastagroenten ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en warm nog enkele minuten mee.
Scheur of snijd de helft van de basilicum blaadjes klein en roer door de saus. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat nog even zachtjes pruttelen.
Was intussen de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de courgetti met een schep groenten en de gehaktballetjes. Strooi de pijnboompitjes erover en garneer met de overgebleven basilicum.
Tip: Lekker met Parmezaanse kaas.