Courgetti met pompoen-gehaktsaus
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng het water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10-15 minuten beetgaar en zet vervolgens afgedekt opzij (giet het water niet af).
Pel intussen de ui en knoflook en snijd klein. Schil en rasp de kurkuma (let op: kurkuma geeft erg af!).
Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en kurkuma 5 minuten op een laag vuur. Doe dit vervolgens bij de pompoen en pureer samen met het kookvocht tot een gladde saus met een staafmixer.
Bak het rundergehakt in een droge koekenpan rul. Breng op smaak met chilivlokken en peper. Schep het gehakt door de pompoensaus. Houd warm op een laag vuur.
Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de courgetti met een schep pompoen-gehaktsaus. Garneer met de zadenmix.
Tip: Je kunt de courgette ook rauw eten. Wil je iets meer een ‘bite’? Voeg dan stukjes geblancheerde paprika of wortel toe.