Couscous met groente

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.

Snijd de tahoe in kleine blokjes.

Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tahoe kort mee.

Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten. Voeg peper naar smaak toe.

Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.

Voeg de couscous toe en schenk de bouillon erbij.

Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.

Voeg de groente en tahoe toe en warm het geheel goed door.

Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram tahoe
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram couscous
  • 3 dl groentebouillon
  • 4 takjes koriander

 

Koolhydraten 46 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 13 g
Vezels 4,8 g
Groente 146 g
Kcal 321
Zout 0,7 g

Foto: kuvona / shutterstock.com