Empanadas met tomatensaus en tonijn
- Hapje
- Bereidingstijd: 145 minuten
- Aantal personen: 12
Bereiding
Verwarm het water, zout, olie en boter, tot de boter is gesmolten.
Meng door de bloem.
Meng dan het ei erdoorheen en kneed tot een elastisch deeg. Laat 45 min. rusten onder een theedoek.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er cirkels uit van ca. 10 cm doorsnee.
Verhit voor de vulling de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
Voeg de pastasaus, de paprika, de tomaat en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus 10 minuten pruttelen.
Leg in het midden van elk deegrondje 1 eetlepel vulling.
Vouw de plakjes dicht en druk met een vork de randjes goed vast.
Bak de empanadas in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.