Erwtensoep met makreel

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.

Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Doe de blokjes aardappel, de bouillon en de doperwten in de pan.

Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.

Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.

Maak de soep op smaak met wat peper.

Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep.

Garneer met wat bladselderij. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje knolselderij
  • 1 worteltje
  • mespunt kerrie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine*
  • 1 kleine aardappel
  • 3 dl groentebouillon*
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 150 gram gestoomde makreel
  • 1 takje bladselderij

Koolhydraten 34 g
Vet 27 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 26 g
Vezels 11 g
Groente 250 g
Kcal 499
Zout 2,3 g