Espresso-pannenkoeken

Bereiding

Mix het ei met een garde luchtig.

Maak 2 kleine kopjes espresso en zet even aan de kant.

Meng in een andere kom het meel en de bakpoeder. Voeg hier al roerende het luchtig geklopte ei, de melk, vanille en espresso doorheen. Roer tot een glad beslag.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, laat goed heet worden en giet een wat van het beslag in de pan. Zet het vuur middelhoog en bak met de deksel op de pan de pannenkoek aan 1 kant gaar. Als de randen zijn gestold draai je de pannenkoek om en bak hem nog 1 minuut. Het beslag is goed voor zo’n 5 á 6 pannenkoekjes.

Garneer de pannenkoeken met de bramen, plakjes banaan en wat pecannoten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 shots espresso
  • 130 g speltmeel, volkoren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 druppels vanille
  • 100 g bramen
  • 1 banaan
  • 1 handje pecannoten

Koolhydraten 23,8 g
waarvan suikers 4,6 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 2,4 g
Groente 0 g
Kcal 173
Zout 0,15 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!