Fritatta met groene asperges
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Suikerchallenge, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de prei 3 minuten op middelhoog vuur.
Klop de eieren los met de ricotta, Italiaanse kruiden en de zwarte peper.
Voeg het ricotta-eimengsel toe aan de prei.
Verdeel de aspergetips over de bovenkant van de fritatta. Bak op laag vuur, met de deksel op de pan, totdat het ei volledig gestold is.
Was de komkommer en snijd in dunne plakjes.
Meng de veldsla met de komkommer, zonnebloempitten, overige olijfolie en de appelazijn. Voeg eventueel wat peper toe.
Snijd de fritatta in punten en serveer met de salade.
Tip: De vulling van een fritatta is heel geschikt om allerlei (groente)restjes mee op te maken!
Restje over? Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast en eet hem eens koud als lunch.