Gegrilde groentesalade met gepocheerde eieren
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Doe de plakken in een kom, druppel de olie erover en pers de knoflook erboven uit. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg daarna op een (warm) bord en dek af met aluminiumfolie. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten ook bakken in een gewone bakpan of in de oven.
Pel de knoflook en snijd klein. Was de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Gril als laatste de tomatenreepjes kort samen met de knoflook en leg bij de gegrilde groenten.
Breng een steelpan met water en een scheutje azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk een ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water net niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig vanuit de pan in een bakje met koud water. Leg het ei dan op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren een voor een op dezelfde manier.
Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Leg de sla op een ruime schaal en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg de gepocheerde eieren erop en strooi de zadenmix erover.
Foto: Ekomenu