Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen
- Voorgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Poffen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappels goed schoon en prik ze in met een vork.
Bestrijk de aardappels met olijfolie en verpak ze losjes, maar luchtdicht in aluminiumfolie.
Pof de aardappels in circa 45 minuten gaar in de oven. Ze zijn gaar als ze van binnen zacht zijn.
Laat ze even afkoelen.
Crème maken
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Pers de knoflook uit en snijd de bieslook fijn.
Meng de crème fraîche met de limoenschil, limoensap, knoflook en bieslook.
Breng op smaak met zout en peper.
Vullen
Snijd de aardappels voorzichtig in met een mes zonder deze volledig door te snijden.
Vul de inkeping voorzichtig met de veldsla.
Lepel hier wat crème fraîche op en verdeel de garnalen over de aardappels.
Eindig met wat versgemalen peper.