Geroerbakte pikante spitskool

Bereiding

Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Snijd het stukje peper klein.

Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.

Roerbak de kool en de peper enkele minuten mee.

Voeg het paprikapoeder en de tomatenketchup toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.

Lekker met een schnitzel en 3 kleine aardappelen

 

Ingrediënten

  • 400 gram spitskool
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Koolhydraten 12,9 g
waarvan suikers 11,7 g
Vet 7,1 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 6,7 g
Vezels 6,3 g
Groente 250 g
Kcal 156
Zout 0,18 g