Geroosterde bietensalade
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de cashewnoten in een droge pan goudbruin. Laat ze afkoelen en hak grof.
Snijd de onderkant van de venkelknollen en halveer ze. Verwijder de harde kern en snijd de knollen in dunne reepjes.
Snijd de voorgekookte bieten in partjes en verdeel ze samen met de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en komijn.
Rooster de venkel en bieten 15 minuten in de oven.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af met water. Laat uitlekken en bak de erwten in een droge koekenpan in 15 minuten krokant.
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze samen met een beetje olijfolie in de laatste minuut toe aan de kikkererwten, bak kort mee.
Snijd de sinaasappel in partjes en de bieslook fijn.
Meng de bieslook met de crème fraiche in een apart schaaltje. Knijp hierboven 2 of 3 partjes sinaasappel uit en meng het geheel goed door elkaar.
Meng de geroosterde groenten uit de oven met de kikkererwten, sinaasappel, spinazie en dressing. Garneer met de gehakte cashewnoten.