Ge­roosterde bonen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de bonen uitlekken en spoel schoon.

Meng de bonen met de komijn, knoflook, olijfolie, gerookt paprikapoeder en peper.

Verdeel de bonen over een met bakpapier beklede bakplaat, bak 30 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Dit recept kun je maken met verschillende soorten bonen. Gebruik vooral wat je nog in de voorraadkast hebt staan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g zwarte bonen
  • 125 g cannellini bonen
  • 1 theelepel komijn
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder gerookt
  • peper naar smaak

Koolhydraten 10,3 g
waarvan suikers 0,5 g
Vet 3,7 g
waarvan verzadigd 0,6 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 5,4 g
Groente 0 g
Kcal 106
Zout 0,17 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!