Geroosterde groenten met hennep­burgers
  • recipe icon Hoofdgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 35 minuten
  • people icon Aantal personen: 2

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Spreid de bloemkool- en broccoliroosjes uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie extra vierge en breng op smaak met paprikapoeder en peper.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Voeg de ui de laatste 5 minuten toe.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers aan beide kanten bruin. 

Doe de yoghurt in een klein schaaltje en knijp hier de knoflook boven uit.

Snijd de verse koriander fijn en meng dit door de knoflook-yoghurtsaus. 

Serveer de burgers met de geroosterde groenten en knoflook-yoghurtsaus.

Tip: Het is erg lekker om het gerecht te garneren met vers gehakte peterselie!
 
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 500 g bloemkool-/broccoliroosjes 
  • 2 theelepels paprikapoeder 
  • 4 hennepburgers
  • 75 ml yoghurt 
  • 2 knoflookteentjes
  • verse koriander naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Koolhydraten 33,1 g
waarvan suikers 14,7 g
Vet 35,9 g
waarvan verzadigd 5,4 g
Eiwit 20,6 g
Vezels 16,3 g
Groente 325 g
Kcal 571
Zout 0,77 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!