Geroosterde paprikasoep
- Lunch, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de paprika’s in hun geheel in een bakblik en laat dit op 1/3 van de bovenkant van de oven 25 minuten roosteren.
Keer de paprika’s na 10 minuten om, daarna iedere 5 minuten, tot dat alle kanten gelijkmatig geroosterd zijn.
Haal het bakblik uit de oven en dek het af met een thee doek. Laat 10 minuten afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten en het vel.
Snijd de knoflook en ui in halve ringen en fruit het in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg zwarte peper en paprikapoeder toe en bak al roerend gedurende 1 minuut.
Voeg tomaat, geroosterde paprika, cashewnoten, water en groentebouillon toe.
Kook gedurende 15 minuten op laag vuur.
Pureer tot een gladde soep en voeg de balsamicoazijn en resterende olijfolie toe.
Serveer de soep warm.