Gevulde courgettestammetjes
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op op 200 ºC.
Was de courgette en snijd in stukken van circa 3 cm. Hol met een lepel de courgette voorzichtig uit, maar laat daarbij de onderkant heel. Bestrooi met een snuf zout en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Plaats de schaal alvast in de voorverwarmde oven. Bewaar het vruchtvlees voor later.
Breng intussen water aan de kook voor de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit bakolie in een pan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak en water toe en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op) en pureer met een scheutje olijfolie. Voeg tijdens het pureren kookvocht toe totdat het een gladde crème wordt. Breng op smaak met (chili)peper.
Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn. Meng het gehakt met het courgette vruchtvlees, ei, Italiaanse kruiden en peper. Haal de courgette uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Plaats de courgette 20-25 minuten terug in de voorverwarmde oven.
Blancheer de sangokiemen door kokendheet water erover te schenken. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
Serveer de courgettestammetjes op een bedje van pastinaakcrème en garneer met een plukje sangokiemen.
Tip: Heb je wat van het gehaktmengsel over? Bak dat dan op en serveer op de pastinaakcrème. Ook lekker om te garneren met verse peterselie.