Gevulde koolrabi met bulgur

Bereiding

Schenk in een schaal 40 ml kokend water op 20 g bulgur en laat zoals aangegeven op de verpakking wellen. Laat 1 koolrabi in kokend water ca. 30 minuten garen.

Snipper het lente-uitje en kneed met de tartaar, de bulgur, de doperwtjes en peper.

Hol de koolrabi met een bolletjessteker uit. Vul met vleesmengsel.

Pureer het uitgeholde koolrabivruchtvlees. Meng met de ajvar en de wijn, doe in een ovenschaal en zet de gevulde koolrabi erop. Dek de ovenschotel af en bak ca. 30 minuten in de oven op 180 °C.

Doe 30 g bulgur in 60 ml kokend water. Zet het vuur uit en laat wellen.

Schep de koolrabi met de bulgur op een bord.

Ingrediënten

  • 40 ml kokend water
  • 30 g bulgur, ongekookt  
  • 20 g bulgur, ongekookt      
  • 1 klein lente-uitje    
  • 60 g rundertartaar  
  • 1 eetlepel doperwten, gekookt (20 gram) 
  • peper    
  • 50 g ajvar (paprikapuree) of tomatenpuree
  • 40 ml wijn, wit, droog    
  • 1 koolrabi    
  • 60 ml kokend water

Koolhydraten 48,7 g
waarvan suikers 6,8 g
Vet 6,1 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 24,1 g
Vezels 12,4 g
Groenten 210 g
Kcal 394
Zout 0,64 g