Gevulde portobello's

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwijder de steeltjes uit de portobello’s. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de portobello’s hierin.

Laat de artisjokken uitlekken en snijd eventueel nog fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.

Vul de portobello’s met spinazie (ontdooid), artisjokken en zongedroogde tomaten en bestrooi ze met de gedroogde oregano.

Bak de gevulde portobello’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Hak ondertussen de amandelen grof.

Garneer de portobello’s met de gehakte amandelen en verbrokkel de feta erover.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 1 pot gemarineerde artisjokken
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 100 g spinazie (diepvries)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 45 g (geroosterde) amandelen 
  • 45 g feta

Koolhydraten 17,1 g
waarvan suikers 8,9 g
Vet 8,4 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 9,7 g
Vezels 6,1 g
Groente 160 g
Kcal 195
Zout 1,07 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!