Groentelasagne
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Smelt de plantaardige margarine in een pan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat op laag vuur 5 minuten garen tot de bloem begint te verkleuren.
Voeg de sojadrink in scheuten toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 6 minuten koken tot een dikke saus, dit heet bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd plakken van ½ cm van de courgettes en aubergines.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken om de beurt in 2 min per kant goudbruin. Bak hierna het vegetarisch gehakt kort aan en voeg samen met de tomatensaus
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de paprika, courgette, aubergine, bechamelsaus over de ovenschaal.
Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met de bechamelsaus.
Bak in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.