Groentesoep met cannellinibonen
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil de wortels en snijd klein. Verwarm bakolie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortels een aantal minuten op een laag vuur.
Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
Was de cavolo nero, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de cavolo nero toe aan de soep.
Laat de canellinibonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Voeg de bonen en de cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep.
Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie en peper. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.
Serveer de soep in mooie kommen en strooi op het laatst de Parmezaanse kaas erover.
Tip: De harde nerven van de cavolo nero kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een koekenpan en aan de soep toevoegen. Ook lekker met pijnboompitjes.