Foto groentestoof met wortel en linzen

Bereiding

Maak de champignons schoon indien nodig en snijd in plakjes. Snijd de winterpeen en tomaten in blokjes. Maak de uien schoon en snipper.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de champignons, winterpeen, tomaten en laurier toe en bak kort mee. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten op laag vuur stoven.

Voeg de laatste 5 minuten de linzen toe.

Haal de laurierbladeren uit de pan en breng de stoof op smaak met peper.

Garneer de groentestoof met blaadjes peterselie.

Ook lekker met een geroosterde volkoren boterham of zilvervliesrijst. Liever koolhydraatarm? Gebruik dan een koolhydraatarme boterham of een groenterijst.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 500 g champignon
  • 250 g winterpeen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • 130 g linzen (blik)
  • peper naar smaak
  • 2 takjes verse peterselie

Koolhydraten 27,4 g
waarvan suikers 14 g
Vet 7,9 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 14,1 g
Vezels 15,2 g
Groente 650 g
Kcal 264
Zout 0,16 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!