Havermout­muffin

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C. 

Maal de havervlokken in een keukenmachine tot ze de substantie van meel hebben. 

Voeg de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis maar met schil, de eieren, bakpoeder en het kaneel toe. 

Laat de keukenmachine 5 minuten draaien. 

Vul elke muffinvorm voor ⅔. 

Plaats in de oven en bak voor 25 minuten, laat vervolgens afkoelen. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken 
  • 1 banaan 
  • 1 appel 
  • 2 (biologische) eieren
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 2 theelepels kaneel 

Koolhydraten 11,7 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 1,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 2,2 g
Groente -
Kcal 72
Zout 0 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!