Hennepburgers
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schrap de wortels en snijd in de lengte in dunne staafjes. Doe de wortels met de bloemkool- en broccoliroosjes in een kom en druppel olijfolie extra vierge erover. Breng op smaak met paprikapoeder.
Spreid alles uit op de bakplaat en rooster bovenin de voorverwarmde oven. Na circa 25 minuten is de groente beetgaar.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe ¾ van de ui in de voorverwarmde oven bij de groenten. De rest gebruik je voor de salsa.
Was voor de salsa de verse peterselie. Pel de knoflook. Doe met de rest van de ui in een blender en schenk olijfolie extra vierge erbij. Mix tot een dunne saus. Breng op smaak met chilivlokken en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers gaar.
Druppel de salsa over de geroosterde groenten (of serveer het apart in een kommetje). Serveer de groenten met de hennepburgers. Strooi de crispy zeewier flakes erover.
Tip: Ook erg lekker met geroosterde paprika of courgette.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten