Indonesische roerbak
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst.
Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst op een bord afkoelen.
Pel en snipper de ui. Schil de wortels en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig onder de kraan.
Verhit bakolie in een wok of een diepe koekenpan en roerbak de ui, wortels en prei 3-5 minuten op een hoog vuur. Het is lekker als de groenten nog knapperig zijn.
Voeg de pinda’s, chilivlokken en basmatirijst toe en roerbak nog 5 minuten mee op een hoog vuur (bewaar wat pinda's voor garnering).
Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Breng op smaak met tamarisaus en peper. Roer alles goed door.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei.
Serveer de Indonesische roerbak met ernaast een spiegelei. Garneer met de overgebleven pinda's.
Tip: Geen zin om de eieren één voor één te bakken? Klop de eieren los in een kommetje en bak één grote omelet ervan. Rol vervolgens de omelet op en snijd in dunne reepjes.
Foto: Indonesische roerbak