Kabeljauw met aardperen
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardperen en schil grof met een dunschiller (het is juist lekker als je wat van de schil laat zitten). Snijd in kleine stukken.
Verdeel de aardperen over de helft van de bakplaat en druppel olijfolie extra vierge erover.
Was de verse rozemarijn en ris de naaldjes van de stelen. Hak klein en strooi over de aardperen. Breng verder op smaak met peper en rooster de aardperen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de rode bietjes in partjes. Schep om met olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, peper.
Leg de bietjes op de andere helft van de bakplaat en rooster 10 minuten met de aardperen mee. Draai halverwege om, maar houd de aardperen en bietjes gescheiden.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd klein. Was de verse dille en snijd fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en besmeer met mosterd, bestrooi daarna met peper en wat van de verse dille. Verhit bakolie in een koekenpan en bak vervolgens de kabeljauw in ongeveer 5 minuten gaar.
Serveer de geroosterde aardperen en bietjes met de kabeljauw. Garneer met de overgebleven verse dille.
Tip: Ook heel erg lekker met zeegroente zoals zeekraal of lamsoor.