Kabeljauwfilet met witte bonenpuree
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes (houd eventueel de rode apart, want deze geven erg af aan je handen). Pel de ui en snijd in halve ringen. Meng de bietenblokjes en ui met wat olijfolie.
Spreid uit over de bakplaat en rooster 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Schep de bieten halverwege om. Het is lekker als de bietjes nog een 'bite' hebben.
Verwarm de witte bonen met het vocht in een kleine pan. Pel de knoflook en pers erboven uit. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.
Voeg eventueel wat olijfolie toe en breng op smaak met peper.
Verwarm bakolie in een koekenpan. Dep de vis droog met keukenpapier. Strooi wat meel op een bord en wentel de kabeljauwfilet erdoor. Bak de kabeljauwfilet aan weerszijden bruin en gaar (circa 5 minuten).
Breng op smaak met de helft van de verse dille en peper.
Klop de azijn, mosterd en de rest van de dille door elkaar en schep het door de geroosterde bietjes. Serveer de witte bonenpuree en kabeljauw ernaast.
Tip: Je kunt de bonenpuree ook verder op smaak brengen met (gerookt) paprikapoeder.