Kalfsvlees met chutney
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal).
Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees en laat daarbij de schil heel.
Leg de aubergine met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie extra vierge, paprikapoeder, en peper.
Plaats voor 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aubergine heel zacht is.
Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in dunne plakken of blokjes. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel de knoflook.
Hussel de groenten met tijm en een beetje olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Plaats bij de aubergine in de oven totdat de groenten lichtbruin, zacht en gaar zijn.
Voor de chutney:
Pel en snipper je de ui.
Verwarm bakolie in een steelpan en fruit de ui met de rozijnen op een laag vuur totdat alles zacht is.
Voeg een klein scheutje (appel)azijn toe. Je kunt desgewenst de saus pureren.
Dep het kalfsvlees droog met een keukenpapiertje. Verhit bakolie in een koekenpan en schroei het kalfsvlees aan weerszijden kort aan. Temper het vuur en bak het vlees circa 4 minuten. Breng op smaak met peper.
Serveer het kalfsvlees met de chutney en geroosterde groenten ernaast.