Kalkoen met pruimenchutney

Bereiding

Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes.

Pel de ui en snijd hem klein.

Doe de pruimen met 100 ml water, de ui, de azijn, wat peper en de kardemom in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Laat het geheel onder regelmatig roeren inkoken tot het een dikke massa is geworden.

Voeg eventueel nog wat azijn toe. Laat de chutney afkoelen.

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.

Bestrooi de kalkoen met peper.

Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in 15-20 minuten gaar en bruin.

Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.

Serveer de pruimenchutney, de aardappelen en de sperziebonen bij de kalkoen.

Ingrediënten

  • 75 gram gedroogde pruimen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • peper
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 6 aardappelen
  • 2 stukjes kalkoenfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram sperziebonen

Koolhydraten 65 g
waarvan suikers 20 g
Vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 30 g
Vezels 15 g
Groente 230 g
Kcal 495
Zout 0,1 g