Kedgeree

Bereiding

Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.

Pocheer de gerookte makreel in een beetje water en haal uit elkaar.

Snijd de lente-ui en het pepertje in ringen en bak ca. 4-5 minuten in de olie met het teentje knoflook en een klein stukje verse gember. 

Kook de doperwten.

Giet de rijst af en voeg de doperwten toe aan de groenten.

Breng op smaak met peper en zout en laat 1-2 minuten verwarmen.

Voeg de vis toe en meng voorzichtig. Verwarm en schep op een bord.

Snijd de hardgekookte eieren in blokjes en strooi met de gehakte peterselie over de rijst.

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 500 g gerookte makreel
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 hele Spaanse peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 stukje gemberwortel
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • peper
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels peterselie

Koolhydraten 32,5 g
waarvan suikers 1,2 g
Vet 38,2 g
waarvan verzadigd 8,5 g
Eiwit 37,4 g
Vezels 2,5 g
Groenten 36 g
Kcal 628