Kikkererwten-saladebowl
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Verhit bakolie in een grote koekenpan of wok en bak de kikkererwten rondom bruin. Temper vervolgens het vuur en bak nog 15-20 minuten op een laag vuur. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder.
Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de laatste 2 minuten de sesamzaadjes toe en bak mee.
Schil intussen de wortels en koolrabi en maal ze grof (met een keukenmachine) of snijd heel klein met een scherp mes. Was de rode kool en laat goed uitlekken. Schil de gember en rasp fijn.
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortelrasp met de gember 1 minuut. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Doe de tomaten-tahin voor de dressing in een kommetje. Roer de olijfolie extra vierge en water erdoor tot een glad sausje.
Pak een mooie kom en schik hierin de wortels, rode kool en koolrabi. Druppel de dressing erover. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten, sesamzaadjes en verse koriander.
Tip: Heb je liever een warmere salade? Dan kun je alle groenten ook kort op een hoog vuur roerbakken. Ook lekker met verse limoen.